==================
توی این مملکت ما چیزی که اصلا بها و ارزش نداره ، آبرو و حرمت انسان هست ! البته در حرف و شعار خیلی ها مدعی حافظ آبرو و حیثیت مردم هستند اما وقتی به میدان عمل نگاه می کنیم ، اثری از این حفاظت نمی بینیم!
این موضوع بسیار مهم و شیوه ی نامیمون رفتاری تنها مربوط به عرصه ی سیاست یا اقتصاد یا فرهنگ و هنر و یا عرصه ی خاصی نیست بلکه با گسترش آن در تمامی عرصه ها رذیله ی اخلاقی جامعه ی ما را هویدا می کند.
وقتی برخی بزرگان از ریختن آبروی مومن که در اسلام ارزشش بالاتر از خون او دانسته شده ابایی ندارند هتک حیثیت و آبروی انسانها توسط آدمهای معمولی و برخی شیادان و منحرفان با نفوذ در جمع ورزشکاران ، هنرمندان صدا و سیما و سینما ، سیاستمداران و احزاب و گروههای سیاسی و مذهبی و ... جای شگفتی ندارد ! تا اینکه این روزها دست از رفتگان هم بر نمی دارند و آنها نیز مورد تاخت و تازهای غیر اخلاقی قرار می گیرند و افکار عمومی را جریحه دار می سازند.
آنچه در این سالها و ماهها و روزهای اخیر در زمینه هجوم و تعرض به مرزهای اخلاقی خانواده ها و مردم و اجتماع مشاهده می شود ، دل هر انسانی را به درد می آورد.
انتشارعكس های خانوادگي و خصوصی بر روي جايگاههای اينترنتي ناشناس، خريد و فروش گسترده ی فيلم و لوح فشرده مراسم ازدواج افراد مختلف ، تصويربرداري تلفنهاي همراه و دوربينهاي كوچك از محافل خصوصي و انتشار آن و ....!
امروزه فنآوري اطلاعات علاوه بر مزايا و فواید بيمشارخود ابزارهاي جديد و در عين حال كارآمدي را در اختيار مهاجمان مرزهای اخلاقی جامعه قرار داده و با سو ء استفاده از فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطي ، جامعه را با سير رو به رشد جرايم مختلفي در زمينه محتوا، صوت و تصوير مواجه كرده است.
گزارشها و اخبار فراوانی كه در این سالها و روزها درباره اخاذي و هتك حرمت از طريق تحريف ، انتشار و افشاي اسرار ، تصاوير، فيلم و صداي افراد خصوصي ، خانوادگي يا حقوقي از طريق سيستمهاي رايانهاي، تلفن همراه و شبكه اينترنت منتشر شده گوياي روند صعودي ارتكاب چنين جرايمي در سطح كشور مانيزاست.
... و این پرسش در ذهن ها نقش می بندد که حافظان حریم اخلاق در جامعه ی ما چه می کنند و چرا تا کنون نتوانسته اند مرزهای اخلاقی جامعه را ایمن ساخته و با این پدیده ی اجتماعی برخوردی مناسب نمایند؟!
چرا به رغم بروز و وجود این پدیده ی دلخراش و ضد اخلاقی، و با وجود ايجاد بخش مختص بهجرايم رايانهاي در نيروي انتظامي و قوه قضاييه ما هنوز قانون خاص مصوبي
درباره جرايم رايانهاي نداريم؟!
یک روز شاهد اهانت و توهین به شخصیتهای سیاسی و مذهبی و بردن آبروی آنان، روز دیگر مشوش نمودن چهره ورزشکاران سرشناس ، روزی دیگر درنوردیدن محیطهای خصوصی و شخصی مداحان و هنرپیشگان ، و این روزها تعرض به بزرگانی که در جمع ما نیستند و به دیار باقی شتافته اند !
به راستی چه باید کرد ؟!
آنچه مسلم و واضح است این است که پدیده های اجتماعی را نمی توان با برخوردهای فردی سامان بخشید ، اما دست روی دست گذاشتن نیز معضل را پیچیده تر خواهد کرد و باید دست اندرکاران به راهکارهای فرهنگی ، قانونی ، قضایی بیش از پیش توجه کرده و امنیت جامعه و مرزهای اخلاقی آن را تضمین کنند.
و آنچه بیش از همه بر اخلاق و رفتار عمومی جامعه تاثیر خواهد گذاشت ، الگوهای رفتاری و اخلاقی است که مردم از بزرگان و گروههای مرجع خویش به عینه مشاهده می کنند و همچنین الگوهایی است که از رسانه ها به ویژه رسانه ی ملی ترویج می شود.محمد امامي
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025